Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Vaalikauden viimeinen vuosi käynnistyi

Maanantai 12.8.2024 klo 0.09


Tämä vaalikausi on työllistänyt keskushallinnossa mukana olevia luottamushenkilöitä aikaisempia vaalikausia enemmän. Varsinkin viime syksy ja kuluva vuosi ovat vaatineet paljon paneutumista esillä olleisiin asioihin. Niinpä sekä kotikaupunkini että hyvinvointialueen kesäkuun valtuustojen kokousten jälkeen päätin hoitaa suhteita ihmisiin, joita olen vuosien varrella laiminlyönyt. Vain jo aikaisemmin sovitut lähinnä edustustehtävät hoidin. Tännekään en ole kirjoittanut. Tekee hyvää pieni irtiotto. Alla kerron muutamasta kesääni liittyneestä tapahtumasta:

Kesän aikana pyörät eivät ole päässeet sammaloitumaan. Kesän aikana olen osallistunut eri puolilla Suomea eri kulttuuritapahtumiin. Samalla olen käynyt tervehtimässä ystäviä vuosien takaa. Lämpimimpiä ovat olleet tapaamiset lapsuuden ystävien ja sukulaisten kanssa. Voi olla, että viimeisestä tapaamisesta on vierähtänyt vuosikausia, niin yllättävän helposti tulee kontaktipintaa elettyyn elämään.

Olen tavannut äidin puolelta Kokkosten serkkuja Lampaanjärvelle siirretyssä mummolassa. Ison talon (Multamäen Kokkola) puolikas on kokonaisena erikoisjärjestelyin siirretty muutama kilometri nykyiselle paikalle kesämökiksi. Siirto on vaatinut erikoistoimenpiteitä. Kaksi traktoria peräkärryistä rakennetun lavetin päällä ovat toimineet kuljetusalustana. Oma juttunsa on ollut ajoväylän tekeminen Ruotaanmäen Kokkolasta Pielaveden puolelle Lampaanjärven rantaan. Matkaa on lähes neljä kilometriä.

Viime lauantaina oli Kiuruvedellä Kämäräisten sukukokous. Olen seuran puheenjohtaja. Tavoitteena seuran hallituksella on saada mukaan aktivoitua nuorempia sukupolvia. Nyt tilaisuudessa saattoi kuulla taustalla lasten ääniä. Se on hyvä merkki tulevaisuutta ajatellen.

Äskettäin oli myös Sepalusklubi r.y:n kesätapahtuma. Klubi jalkautui Iisalmessa Louhenkatupäivänä kansan pariin tehden siellä Iisalmen lyseon alumnityötä. Olen vielä klubin ukkomestari. Sen hallitus on asettanut tavoitteeksi uudistua, jotta saamme mukaan toimintaan nuorempia sukupolvia. Uudessa Sepalusklubin hallituksessa toteutuu tasa-arvo. Suhde on 4/4!. Hallituksen nuorin jäsen on toissa keväänä valkolakin saanut nainen.

Lauantain kesätapahtuman jälkeen pelattiin Ahmon kentällä perinteinen Sepalus Open golfkisa. Miesten sarjan voitti Arto Haaksluoto ja naisten sarjan Kaija-Liisa Honkanen.

Nurmeksessa on ollut myös vilkas kesä. Tänä viikonloppuna Kauppalan avoimet ovet kokosivat runsaasti kävijöitä. Tapahtuma on ottanut paikkansa matkailukaupungin huomattavana tapahtumana.

Nyt sisältöä on kehitettävä oheisohjelmilla. Idän Villafestarit on onnistunut tapahtuma. Uskon, että jatkossa tapahtumaan saadaan lisää yhteistyötoimijoita. Näin saadaan tänne tulevat vieraat viihtymään ja tulemaan uudelleen.

Tällä viikolla alkavat kokousrutiinit. Muistetaan kuitenkin markkinoida välillä Nurmeksessa 26.-28. syyskuussa järjestettävää Suomen suurinta ideafestivaalia Maaseutuparlamenttia. Se saatiin tänne muutama vuosi sitten onnistuneella lobbauksella ja markkinoinnilla.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini