Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Kiitosta maakuntamme edunvalvojille, maamme hallitukselle ja PKO:lle

Keskiviikko 4.9.2024 klo 7.18


Maamme hallitus, hyvinvointialueet ja kunnat kipuilevat  talousvaikeuksissa. Ensi vuoden budjetteja useilla sektoreilla jo valmistellaan. Alueemme yritysten uusinvestoinnit eivät lähde toivotulla tavalla liikkeelle. Nuo aiheet ovat täällä kovin jokapäiväistä luettavaa ja kuultavaa.

Kyllä nyt on nostettava myös positiivisia asioita maakunnastamme esille. Siitä kiitos kaikille tahoille, jotka hoitavat maakuntamme edunvalvontaa ja ovat jaksaneet jatkuvasti muistuttaa olemassaolostamme maan hallitusta. Elisestä budjettiriihestä poimittuja kohteit:

Nyt näyttää, että Karjalan radan rahoitukseen saadaan lisää euroja. Kävin juuri Helsingissä junalla. Totean vaan, että kyllä matkan rataosuuksien välillä oli huomattavia tasoeroja. Mikä mukavinta kuultavaa, myös Joensuu – Nurmes –radan kriittisimpien kohteiden peruskorjaukseen saadaan rahoitusta. Näin matkustajaliikennekin pääsee kehittymään. Se on hyvä Bomban alueenkin kannalta tulevaisuutta ajatellen.

Fingrid alkaa investoimaan kantaverkkoomme. Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen valaistusta parannetaan. Näin on paremmat mahdollisuudet onnistua MM-kisahaussa. Myös Karvion silta on saamassa rahoitusta. Liikenneturvallisuus paranee 6-tiellä, kun Tolosenmäen liittymä rakennetaan uudelleen.

Nurmeksessa oli viime viikolla Bomban laajennuksen avajaisjuhla. Edustimme siellä kaupunkia hallituksen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan kanssa. Olen ollut jollain tavalla kytköksissä kaupunkimme matkailuun aina 1985 alkaen. Aloitin silloin valtuustourani kulttuurilautakunnan puheenjohtajana. Matkalla on ollut hyviä ja huonoja vuosia.Bomban_avajaiset_

Nyt Bomban alue on vahvalla isännällä. Siellä on tekemisen maku. Kun kuuntelin PKO:n tulevaisuuden näkymiä ja odotuksia Bomban alueella, jatkoa vielä seuraa uusinvestoinneilla tulevaisuudessakin. ”Nyt taivas on auki”, totesi toimitusjohtaja Kivelä puheessaan.

PKO:n merkitys maakunnan kehittäjänä on huomattava.  Se on ottanut vakavasti maakunnan kehittämisen suuntaamalla aktiivisuutta matkailuun. Sillä sektorilla meillä on täällä hyvät edellytykset luoda uusia työpaikkoja ja hyvinvointia maakuntaan. Valtion tekemät päätökset mahdollistavat pitää infran kunnossa. Se on edellytys myös matkailun ja muun yritystoiminnan kehittämiselle maakunnassamme.

Loppuvuodesta 2015 alkoi mielenkiintoinen jakso Bomban historiassa. Kaupunki sai vihjeitä, että silloinen Bomban omistaja oli myymässä Bombaa pakolaiskeskukseksi. Jos kauppa olisi Aavaranta Oy:n kanssa toteutunut, olisi se ollut iso kollektiivinen munaus Nurmeksen matkailun kannalta. Käsirahakin oli jo maksettu. PKO tuli pelastajaksi. Ehkä joskus kirjoitan noista ajoista.

Alla linkki kirjoitukseeni neljän vuoden taakse PKO:n tiedotustilaisuudesta rakennushankkeesta:

https://www.mattikamarainen.com/blogi/2020/09/27/35472


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini